Close Menu

Vacature stage Onderzoeksproject Impact Challenge

De Impact Challenge

De Impact Challenge is een sectorbreed initiatief een heeft tot doel om de impact van goede doelen in Nederland te vergroten en beter zichtbaar te maken. In het kader van de Impact Challenge voert het Impact Center Erasmus in samenwerking met het CBF (toezichthouder goede doelen) en het PwC Sustainability team de tweejaarlijkse Sectorreflectie uit.

 

In 2017 werd de Impact Center gelanceerd tijdens het Impact Event met de presentatie van de resultaten van ons eerste onderzoek, met het thema Impact en doelrealisatie, aangedragen door de sector. Ruim 400 Erkende Goede Doelen deden mee. Aan de hand van een best practice voorbeeldproject hebben zij gereflecteerd op verschillende aspecten van impactgericht werken. Het doel was inzicht krijgen in waar we als sector staan met impact. Nooit eerder werd impact binnen de goededoelensector zo breed in kaart gebracht.

Dit jaar doen we de tweede meting om opnieuw te bepalen hoe de goededoelensector er voor staat met betrekking tot Impact en doelrealisatie. Zo kunnen we nagaan of er een ontwikkeling heeft plaatsgevonden.

 

Voor dit onderzoeksproject zoekt het Impact Center Erasmus een onderzoeksstagiair voor 3-5 dagen per week van augustus t/m december 2010 (in overleg).

 

Impactgericht werken
Hoe komen goede doelen erachter of wat zij doen ook echt werkt? Jij kunt meewerken aan een onderzoeksproject over de manier waarop Nederlandse goede doelen organisaties bezig zijn met impact. 

Meer informatie over de Impact Challenge vind je op: www.impact-challenge.nl

 

Wie zoeken wij?
Impact Centre Erasmus zoekt een student (nederlandstalig, of een net afgestudeerde student die ervaring op wil doen met actieonderzoek. Dit onderzoek kan ook gebruikt worden als de basis voor een scriptie. In dit project werken we samen met het PWC Sustainability Team en het Centraal Bureau voor FondsenwervingCBF. De opdracht behelst het coderen, schonen en analyseren van de surveydata van een sample van ongeveer 400 organisaties. Het is een herhaling van een onderzoek dat ook in 2017 is uitgevoerd. 

 

Hoe werken we?
De stage is beschikbaar tussen augustus tot december, de data kunnen we in overleg afstemmen. We zoeken iemand die bij voorkeur minimaal 3 dagen per week mee kan werken. Dit kan vanuit huis of bij ons op kantoor. De 3 dagen per week zijn flexibel in te delen.

 

Je kunt rekenen op een gepaste stagevergoeding.

 

Heb je interesse of vragen, stuur een mailtje aan Carly Relou via relou@ese.eur.nl 

Stage onderzoeksproject