Close Menu

Finalisten Impact Challenge Award bekend

Met veel plezier presenteren we de vijf beste inzendingen die geselecteerd zijn voor de finale van de allereerste Impact Challenge Award:

 

Het Liliane Fonds presenteert het ‘Breaking down Barriers’ project, een leertraject in de Afrikaanse landen Zambia, Sierra Leone en Kameroen, gericht op het identificeren van de succesfactoren van advocacy ten behoeve van kinderen met een beperking.

 

Het Longfonds deelt hun ervaringen met de ‘Maatschappelijk impactmeting Longpunten’, waarbij de maatschappelijke impact die de Longpunten creëren in kaart gebracht zijn.

 

De Max Foundation diende het ‘Max Payment-by-results’ (MaxPBR) programma in: een real-time, data gedreven monitoring programma & financieel systeem. MaxPBR ondersteunt het Max Healthy Village programma waarin met geïntegreerde WASH-Nutrition interventies gericht op jonge kinderen in Bangladesh.

 

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind deelt haar ervaringen met het ‘Samen naar School’ project, waar betrokken pioniers (voornamelijk ouders van kinderen met een beperking) binnen een reguliere basisschool in hun omgeving een speciaal lokaal inrichtte, waar kinderen met een handicap zorg en - waar mogelijk - onderwijs kunnen ontvangen.

 

Simavi presenteert het ‘Ritu project’ in Bangladesh: het eerste project binnen Simavi waarmee ze de uitdaging zijn aangegaan om volledig impact gericht te werken. Het doel van het Ritu project is verbeterde hygiëne, gezondheid en welzijn rond menstruatie voor meisjes tussen de 10 en 13 jaar oud in Netrakona district, Bangladesh.

 

 

De inzendingen voor de allereerste Impact Challenge Award laten zien dat er op uiteenlopende manieren gewerkt wordt aan het realiseren van zoveel mogelijk maatschappelijke impact door goededoelenorganisaties. Door deze kennis en ervaring te delen inspireren we elkaar om onze impact verder te vergroten en beter zichtbaar te maken. 

 

De komende weken krijgen de vijf beste inzendingen de kans om samen met hun eigen coach hun praktijkcase verder aan te scherpen. Tijdens het Impact Event op vrijdag 29 maart in Amsterdam pitchen praktijkcase aan het publiek. Samen met de vakjury kiest het publiek live de winnaar.  

 

 

Heb je een vraag over de Impact Challenge Award of het Impact Event op 29 maart? Stuur een bericht aan secretariaat@impact-challenge.nl

Impact Challenge Award 2019