Close Menu

Opleiding Impactmanagement

Opleiding impactmanagement

Zoveel mogelijk positieve impact maken, dat is dé uitdaging voor organisaties van deze tijd. Als impact driven organisatie wil je wel zeker weten dat je het goede doet. En je wilt je impact ook kunnen communiceren naar je stakeholders. Impactdoelen stellen, meten en continu verbeteren; daar gaat het om. Je impact managen dus, net als je financiën!

 

Maar hoe bepaal je waar je het meeste positieve impact kunt behalen? Hoe kun je de maatschappelijke waarde meten en daarover helder communiceren? En hoe selecteer je investeringen en projecten die het meest impactvol zijn?

 

Lastige vragen die specifieke expertise vereisen binnen een organisatie. Avance Impact is daarom de opleiding tot impactmanager gestart waarin zij hun 15 jaar ervaring in impact meten en managen delen. Hierin werken ze samen met het Impact Centre van de Erasmus Universiteit (ICE).

 

Voor wie?

De opleiding is bestemd voor (senior-)medewerkers van impactgedreven organisaties, wiens opdracht het is het impactproces te begeleiden. Bijvoorbeeld van een goededoelenorganisatie die de maatschappelijke waarde van initiatieven wil beoordelen en meer wil sturen op impact. Of van een impactinvesteerder die zijn portfolio zo wil inrichten dat hij maximale impact bereikt.

 

Wat biedt de opleiding impactmanagement?

In een intensief praktijkgericht programma van zes maanden worden deelnemers opgeleid tot impactmanager. Je leert waar een organisatie het meeste verschil kan maken, hoe je maatschappelijke waarde kunt meten en hoe je projecten en investeringen selecteert die het meest impactvol zijn.

 

Programma

Het traject bestaat uit een vijftal modules en naast de bijeenkomsten werk je aan opdrachten.

 

Het programma start met de basisprincipes van impactmanagement. Na deze module ben je in staat om een verandertheorie voor een organisatie op te stellen waarin je de verwachte impact concreet maakt. Vervolgens wordt diep ingegaan op impact meten en leer je hoe je een impactonderzoek opzet en begeleidt. In de derde module leer je hoe je een goede impactstrategie ontwikkelt en krijg je tools aangereikt om te bepalen hoe je impact kunt monitoren en bijsturen tijdens de uitvoering. Vervolgens gaan we in op het verankeren van impact in je organisatie en doe je kennis op over impactrapportages waar organisaties echt wat aan hebben.

 

In de opleiding krijg je theorieën en modellen aangereikt die meteen in de praktijk worden gebracht. Je leert door zelf impactonderzoek op te zetten. Na afronding hebben deelnemers de expertise in huis om hun organisatie te begeleiden bij het meten, vergroten en communiceren van haar impact.

 

Meer informatie over de inhoud van de opleiding, startdata en aanmelding vind je op de website van Avance.

Opleiding Impactmanagement