Close Menu

3-daagse cursus Basis PME

Cursus Basis Planning, Monitoring & Evaluation

Goede planning, monitoring en evaluatie (PME) is cruciaal om programmaresultaten inzichtelijk te maken en hiervan te leren. Partos draagt actief bij aan de professionalisering van haar leden op dit gebied. In samenwerking met Shape Your World en Synergo bieden wij daarom een driedaagse PME-cursus aan, met een focus op Monitoring en Evaluatie (M&E).

 

Wat biedt de cursus Basis PME

Aan het eind van de cursus kunnen de participanten:

  • Een basis-PME systeem ontwerpen en verbeteren;
  • Een actieplan ontwikkelen voor de verbetering van het bestaande M&E-systeem binnen hun eigen organisatie en binnen partnershipsrelaties;
  • Zijn de participanten enthousiast over de mogelijkheden die PME biedt voor organisatie- en programmaverbetering;
  • Zijn de participanten gemotiveerd om vanuit een eigen ‘leerhouding’ en veranderbaarheid PME toe te passen.

 

Voor wie?

De basis PME cursus is bedoeld voor programmamedewerkers en/of beginnende PME-medewerkers van Partosleden. De cursus wordt in het Engels aangeboden.

 

Programma

De cursus start met een inleiding op veranderingsbenaderingen aan de hand van het begrip Theory of Change. Daarbij worden kort het Logical Framework en Outcome Mapping behandeld. Vervolgens wordt er een begrippen- en planningskader uitgewerkt dat als basis dient voor het opzetten van een M&E systeem. Inherent aan een goede PME-praktijk is veranderen op programma-, individueel-, en organisatieniveau. Handvatten om dat proces in goede banen te leiden worden tijdens de cursus aangereikt.

 

Kosten

De kosten worden berekend aan de hand van het aantal deelnemers en lidmaatschap van Partos.
Partos leden: Als er 11 deelnemers zijn (het minimum), dan zijn de kosten 769,- Euro. Bij 17 deelnemers (het maximum) zijn de kosten 498,- Euro.
Niet-leden: ls er 11 deelnemers zijn (het minimum), dan zijn de kosten 1153,- Euro. Bij 17 deelnemers (het maximum) zijn de kosten is 746,- Euro.

 

Meer informatie vindt je op de website van Partos

Fotograaf: Rebke Klokke. 

3-daagse cursus Basis PME