Close Menu

Impact Event 2019

Op vrijdag 29 maart vindt de tweede editie van het Impact Event plaats. Dit jaar richt het Impact Event zich wederom op directeuren en impactmanagers van goededoelenorganisaties. De nadruk ligt dit jaar nog sterker op het leren van elkaar.

Om dit element extra kracht bij te zetten wordt tijdens het Impact Event voor het eerst de Impact Challenge Award uitgereikt voor de meest inspirerende leerervaring op het gebied van impactgericht werken. Goede doelen kunnen deze ontwikkelingsprijs winnen door hun kennis en ervaringen te delen, en zo bij te dragen aan een grotere impact van onze sector.

 

 

Programma 29 maart 2019

Onder leiding van presentator Farid Tabarki en met onder andere toonaangevende internationale sprekers, delen we nieuwe inzichten en bespreken we de uitdagingen rondom impactgericht werken. We presenteren de Update van de Sectorreflectie CBF 2018 en lanceren de Online Toolkit Impact. De vijf finalisten van de Impact Challenge Award pitchen hun case aan het publiek. 

 

Programma

09.00u            Inloop

09.30u            Discussieprogramma met o.m. de presentatie van de Update sectorreflectie CBF 2018, een keynote van Tom Davis (Global Sector Lead for Sustainable Health at World Vision International), en de lancering van de Online Toolkit Impact.

11.00u            Pauze

11.30u            De finale van de Impact Challenge Award: met de pitches van de top 5 beste inzendingen voor de Impact Challenge Award, een reeks goede gesprekken over de praktijk van impactgericht werken en een feestelijke afsluiting.

13.00u            Lunch

 

Impact as Journey, not Destination

De keynote wordt verzord door Tom Davis (Global Sector Lead for Sustainable Health at World Vision International), die impactericht werken ziet als een continue beweging in plaats van een eindstation: "We measure impact not just to see if our programs work, but to help us continuously move forward in achieving greater impact at the lowest possible cost per outcome.  To do it right, we need to have a thirst for improvement, an open and curious mind, and a willingness to change which is based on our dedication to those whom — and with — we serve. While ultimately rewarding, it often requires difficult but needed shifts in organizational cultural and programming, and a lot of humility. During this session, we will discuss both simple and more complex steps in this transformational organizational journey in tracking what we do and how our work affects those we care about."

Finale Impact Challenge Award

Ook wordt dit jaar de allereerste Impact Challenge Award uitgereikt: een ontwikkelprijs voor goededoelenorganisaties die een grote ontwikkelingen laten zien en kennis en ervaringen willen delen rondom impactgericht werken. Het Liliane Fonds, het Longfonds, de Max Foundation, het NSGK en Simavi pitchen hun case en delen de lessen die zij hebben geleerd. 

Samen met een vakjury kiest het publiek tijdens het Impact Event de winnaar van de Impact Challenge Award 2019. De vakjury bestaat uit Jamy Goewie (Community and Market Development Director at European Venture Philanthropy Association), Sara Kinsbergen (Researcher at Radboud Universiteit Nijmegen) en Tjeerd Krumpelman (Head of advisory, reporting & engagement at ABN AMRO Bank N.V.).

De winnaar van de Impact Challenge Award 2019 ontvangt een bijzondere Impactprijs op Maat. De winnende organisatie namelijk de kans om met ondersteuning van een kennisteam van ABN AMRO een eigen strategisch vraagstuk op het gebied van impact aan te pakken.

 

Optredens

Rachel Levi van het Huis van Verbeelding maakt live een beeldverslag van het event, waarin zij de belangrijkste inzichten vertaalt naar een inspirerend verslag. Dichter en spoken word artist Derek Otte verzorgt een feestelijke afsluiting van het Impact Event. 

Kaarten voor het Impact Event 2019 zijn verkrijgbaar op uitnodiging. Heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je er graag bij zijn, stuur een mail aan secretariaat@impact-challenge.nl met jouw verzoek.  

Gasten 2019

Farid Tabarki Dagvoorzitter / Oprichter Studio Zeitgeist
Juliette Grimbergen BuzzMaster
Ariette Brouwer Managing director Simavi
Karin Zegwaard Senior projectadviseur NSGK
Tom Davis Global Sector Lead for Sustainable Health at World Vision International
Joke Le Poole Directeur & oprichter Max Foundation
Nicky Bor Organizational Development Adviser Liliane Fonds
Larissa Exalto Projectleider Longfonds